Web Analytics Made Easy - Statcounter

مصطفی صاحبی با اعلام اینکه مازندران در رتبه دوم گروه سنی سالمندی قرار دارد گفت: کاهش ۱۷۰ هزار تولد در سال از زلزله نگران کننده‌تر است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجت‌الاسلام مصطفی صاحبی در گفت‌وگو با خبرنگار بلاغ اظهارکرد: روز ملی جمعیت در ۳۰ اردیبهشت بنابر پیشنهاد سازمان ثبت احوال کشور و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی همزمان با ابلاغ سیاست‌های کلی جمعیت از سوی مقام معظم رهبری در تقویم رسمی کشور به ثبت رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با اشاره به محورهای سیاست‌ کلی جمعیت خاطرنشان کرد: ارتقا پویایی، بالندگی و جوانی جمعیت با افزایش نرخ باروری به بیش از سطح جانشینی، رفع موانع ازدواج، تسهیل و ترویج تشکیل خانواده و افزایش فرزند، کاهش سن ازدواج، اختصاص تسهیلات مناسب برای مادران به‌ویژه در دوره بارداری و شیردهی از جمله محورهای سیاست کلی جمعیت است.

دبیر قرارگاه جمعیت مازندران ادامه داد: پوشش بیمه‌ای هزینه‌های زایمان و درمان ناباروری مردان و زنان، تحکیم بنیان و پایداری خانواده با اصلاح و تکمیل آموزش‌های عمومی درباره اصالت کانون خانواده و فرزندپروری و با تاکید بر آموزش مهارت‌های زندگی نیز از دیگر محورهای سیاست کلی جمعیت است.

صاحبی با تاکید بر اهمیت موضوع جمعیت تصریح کرد: در دومین جلسه شورای راهبردی مجمع ملی فعالان جمعیت در سال ۱۴۰۰ مصوب شد که هفته منتهی به روز ملی جمعیت به نام هفته جمعیت نامگذاری شود.

وی با بیان اینکه آمارهای رسمی مازندران نشان می‌دهد این خطه از شمال کشور پا به سن پیری گذاشته است، گفت: بر اساس آمارهای رسمی، ۱۲ درصد از جمعیت سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفری مازندران که حدود ۴۰۰ هزار نفر را شامل می‌شود از گروه سالمندان هستند و این استان جایگاه دوم کشور را بعد از استان گیلان به خود اختصاص داده است.

نماینده بنیاد ملی خانواده در مازندران با اشاره به تعاریف استاندارد جهانی یادآورشد: هر جامعه‌ای که جمعیت سالمند آن بیشتر از ۱۲ درصد باشد به آن جامعه پیر گفته می‌شود اما میانگین جمعیت سالمند کشور ما ۹ درصد بوده که مازندران با میانگین‌های جهانی رقابت می‌کند.

دبیر قرارگاه جمعیت مازندران در ادامه با اشاره به اینکه در سال ۹۰ جمعیت استان یک و ۲۲ دهم درصد و در سال ۹۵ یک و ۳۳ دهم درصد بوده است، تاکید کرد: اگر نرخ رشد جمعیت به ۲/۱ دهم درصد برسد تازه به نرخ جایگزینی رسیده که در این برهه نیاز به حرکت جهادی همه فعالان و کنشگران عرصه خانواده و جمعیت دارد.

صاحبی اظهارکرد: محققین معتقد بوده که جمعیت بر رشد اقتصادی موثر است و دنیا برای مقابله با این معضل فراگیر(جمعیت) در مرحله نخست پس از تشکیل خانواده، تشویق به فرزندآوری که راه اصلی نجات یک جامعه بوده و در مرحله دوم مهاجرپذیری نیروهای کارآمد برای گرداندن چرخه اقتصاد است.

وی در ادامه با بیان اینکه هیچ سرمایه‌ای از انسان و نیروی انسانی بالاتر نیست، گفت: چگونه با یک واقعه نابسامان زلزله و سیل دچار هیجان می‌شویم اما با کاهش ۱۷۰ هزار تولد در طول یک سال اتفاقی نمی‌افتد.
نماینده بنیاد ملی خانواده در مازندران دلیل تاخیر ازدواج و فرزندآوری کمتر را در تغییر سبک زندگی دانست و خاطرنشان کرد: مسائل اقتصادی نقش چندانی ندارد چراکه ثروتمند و شاغل هم دیر ازدواج کرده و هم با تاخیر، فرزند کمتری می‌آورند.

دبیر قرارگاه جمعیت مازندران موضوع جمعیت و ساختار آن را تلخ‌تر از کرونا دانست و گفت: این موضوع را می‌توان با شهد تولد فرزندان در ایران شیرین ساخت.

صاحبی با اشاره به کشور بنگلادش که به‌عنوان هشتمین کشور پر جمعیت دنیا است، گفت: این کشور رشد اقتصادی هفت درصدی خود را مدیون به‌کار گرفتن نیروی انسانی بالا در خدمت صنایعی مانند پوشاک است که توانسته به‌عنوان دومین تولیدکننده پوشاک جهان معرفی شود.

وی ادامه داد: کشور برزیل با بیش از ۲۰۰ میلیون جمعیت توانسته به هشتمین اقتصاد بزرگ دنیا تبدیل و ۶۰ درصد جمعیت خود را از طبقه فقیر به طبقه متوسط ارتقا دهد.

نماینده بنیاد ملی خانواده در مازندران اظهارکرد: خدای متعال در قرآن کریم وعده روزی فرزندان را داده و همچنین تاکید می کند “از بیم تنگدستی فرزندان خود را مکشید، ماییم که به آن‌ها و شما روزی می‌بخشیم، آری کشتن آنان همواره خطایی بزرگ است.”

دبیر قرارگاه جمعیت مازندران با اشاره به اینکه پیگیر خیرین در عرصه خانواده و جمعیت هستیم تا مشکل خانواده‌های خوش جمعیت حل شود، گفت: به‌دنبال اجرای طرح برکت همدلی در استان هستیم که با این طرح نان خانواده‌های خوش جمعیتی که نیاز به مساعدت دارند تامین شود و همچنین پویش مازندران بدون گرسنه را اجرا خواهیم کرد.

صاحبی با بیان اینکه  حلقات میانی باید بعضی از کارها و فرهنگ‌سازی‌ها را برنامه‌ریزی کنند، افزود: برخی برنامه‌های تشویقی را دولت و مجلس باید برنامه‌ریزی و اجرا کنند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: کلی جمعیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۹۳۰۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خانه معلم، مدرسه کودکان کار

به گزارش همشهری آنلاین، زهره ناظمی، بانوی اصفهانی، معلمی است که خانه کوچکش، مدرسه کودکان کار است. دوران کرونا وقتی متوجه شد برخی از بچه‌ها به‌خاطر نداشتن تلفن همراه امکان حضور در کلاس را ندارند، تلفن همراهش را در اختیار دانش‌آموزان قرار می‌داد تا از درس و مدرسه‌ جا نمانند.

بعد از آن همکارانش وقتی این روحیه ایثارگری را در خانم معلم دیدند پیشنهاد دادند که کلاس درسی برای بچه‌های کار برپا کند؛ پیشنهادی که خانم معلم با جان و دل پذیرفت. تقریبا بیش از یک سال می‌شود که خانم معلم ظهر که از مدرسه برمی‌گردد، روپوش معلمی‌اش را در نمی‌آورد و در خانه‌اش را به روی کودکان کار باز می‌کند تا معلم اختصاصی آنها باشد. حتی شب‌ها هم میزبان کودکان مشتاق تحصیلی است که باید روزها سرکار باشند.

در خانه این معلم به روی دانش‌آموزانی که پدر و مادرشان به دلایل مختلف نمی‌توانند با آنها کار کنند نیز باز است و خانم ناظمی با حوصله راهنمایی‌شان می‌کند. البته روایت این کار خیر یک روایت خانوادگی‌ است. فرزندان خانواده که هر دو دانش‌آموز هستند هم کنار مادرشان در یادگیری مفاهیم درسی به کودکان کار کمک می‌کنند و پدر خانواده هر روز دست پر از سرکار برمی‌گردد تا خوراکی‌های خوشمزه و هدیه‌های کوچکش انگیزه این کودکان باشد.

بیشتر بخوانید: استخدام زنان زندانی ایرانی در یک کارخانه بستنی توزیع مهربانی در نانوایی | ببینید


یک جشن تولد خاص

همه تشریفات تولد امسالش به اندازه یک کیک یزدی کوچک بود و یک شمع ساده. صحبت از جوان نیکوکار تهرانی است؛ جوانی که نخواست نامش عنوان شود اما خبر کار نیکش به گوش‌مان رسیده. چند روز پیش ستاد مردمی دیه میزبان جوان و جشن تولد ساده‌اش بود. البته به برکت این جشن تولد ساده ۲ زندانی جرائم غیر عمد آزاد شدند.

این جوان نیکوکار هزینه تشریفات مراسم تولدش، یعنی معادل ۲۲ میلیون تومان را صرف آزادی ۲ زندانی سرپرست خانواده کرد تا پس از ۴ ماه حبس به آغوش خانواده‌شان برگردند. قهرمان این خبر خوبمان درباره جشن خاصش می‌گوید: شمع تولدم را امسال با آرزوهای زیبایی چون بودن یک پدر در کانون گرم خانواده فوت کردم که شیرینی‌اش بیشتر بود و خاطراتش هم ماندگارتر شد.



ثبت مهربانی با حیوانات

ما ایرانی‌ها طرفدار طبیعت هستیم. اصلا بدجوری حواس‌مان به زمین و هوا هست تا خدای نکرده لانه پرنده‌ای را خراب نکنیم، مخصوصا لانه پرنده‌ای از نوع لک‌لک؛ موردی که بارها در گوشه‌گوشه کشورمان با آن برخورد داشته‌ایم. این بار هم در کرمانشاه، آشیانه یک جفت لک‌لک که روی دودکش‌های آتش‌زای یک کارخانه ساخته شده بود با همکاری محیط‌زیست و آتش‌نشانی جابه‌جا شد تا این مهربانی هم ثبت شود.

کد خبر 849390 برچسب‌ها كودكان كار نیکوکاری معلمان محیط زیست ایران

دیگر خبرها

  • بهبود شرایط جوانی جمعیت در کشور
  • بهبود شرایط جوانی جمعیت در کشور/ از رشد موالید تا چند فرزندی
  • کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی/ تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی دارد
  • جهان در سراشیبی سقوط نرخ تولد
  • البرز با ۲۱۴ میلیون تردد دومین استان پرتردد کشور شد
  • کاهش ازدواج و طلاق در کردستان در سال گذشته
  • کاهش ازدواج و طلاق در کردستان طی سال گذشته
  • موافقت رئیس جمهور با پیشنهاد استاندار کرمانشاه مبنی بر تشکیل کارگروه اشتغالزایی
  • خانه معلم، مدرسه کودکان کار
  • هشدار نگران‌کننده یک اقتصاددان نسبت به تشدید تورم/ نرخ واقعی تورم کشور چه عددی است؟